Doç. Dr. Arzu Ünal’ ın projesi TAGEM tarafından kabul edildi

Tarımsal Biyoteknoloji Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Ünal’ın danışmanlığını yaptığı Tarım ve Orman Bakanlığı destekli proje, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından kabul edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen "Türkiye Milli Botanik Bahçesi Bitki Genetik Kaynaklarının Yönetimi” başlıklı projenin koordinasyonu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Proje kapsamında, Iğdır Üniversitesi peyzaj alanlarında bulunan bitki genetik kaynakları başta olmak üzere diğer bitki genetik kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilirliği konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek. Bakanlık destekli proje, 01 Ocak 2020 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek.

Projede Iğdır Üniversitesi’ni temsi eden Doç. Dr. Arzu Ünal, “Bitki hastalıkları survey çalışmaları ve fungusların makroskobik, mikroskobik, DNA düzeyinde moleküler tür teşhislerinin yapılması” konulu proje iş paketinde Ar-Ge çalışmalarını yürütecek.

• Yayımlama Tarihi: 26 Kasım,2019