EBYS    Mail    ​OBS ​  LMS​  Güvenli İnternet

TÜBİTAK Alan bazında yetkinlik analizleri açıklandı.

Yapılan çalışmaların hacim ve kalite yönünden Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu belirtildi.

Fakültemiz toplantı salonunda Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Halil Rıdvan ÖZ hocamız TÜBİTAK yetkinlik analizleri hakkında bir seminer verdi. Seminerde TÜBİTAK alan bazında yetkinlik analizi sonuçlarına göre Ziraat Fakültesinin bölüm özelinde ise Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri,  Hayvan Besleme bölümlerinin üniversitimizde yapılan bilimsel çalışmalara lokomotif görevi üstlendiği bildirildi. Yapılan çalışmaların hacim ve kalite yönünden Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten ÖZ bu anlamda üniversitemizde Ziraat Fakültesinin bilimsel araştırma projeleri bütçeleri yönünden ve akademik kadrolarda öncelik konularında desteklenmesi halinde hacim ve kalite puanlarını daha da yükseğe çıkartıp alanında öncü üniversiteler ile rekabete girilebileceğini belirtti. Seminer sonunda söz alan dekanımız Prof. Dr. Sefa ALTIKAT, Prof. Dr. Rıdvan Halil ÖZ'e seminer için özellikle çok teşekkür ettiğini ve fakültemizin yürüttüğü çalışmaların TÜBİTAK analizlerinde de görünürlüğünün olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet TİGİŞ'e hayırlı olsun ziyareti.