Tarım İl Müdürlüğü ile Toplantı

YÖK ve Tarım ve Orman Bakanlığı Protokolü Çerçevesinde Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi İşbirliği

YÖK ve Tarım ve Orman Bakanlığı Protokolü çerçevesinde Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Celalettin GÖZÜAÇIK ve Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kasım ŞAHİN, Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU’yu makamında ziyaret etti. Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU ve çalışma ekibi ile görüşme kapsamında iki kurum arasındaki çalışmaların artırılarak devam ettirilmesi gerektiği vurgulanarak, 2021 yılında yürütülecek faaliyetler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarının hangi konularda olacağı, öne çıkan konular belirlenerek çalışma grupları oluşturuldu. Bu kapsamda Ziraat Fakültesi akademisyenleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendislerinin ortak düzenleyeceği çiftçilere yönelik panel ve eğitimler planlandı.  Bu kapsamda çiftçilerimize, yonca ekimi ile gübreleme ve zararlılarla mücadele, büyükbaş hayvan işletmeleri için yem rasyonu hazırlama, meyve ağaçlarında budama, aşılama ve hastalık ve zararlılarla mücadele, buğday ve mısır üretiminde karşılaşılan sorunlar ve buzağı ölümlerine yönelik tedbirler konusunda çalışmalar ön plana çıkmıştır.

• Yayımlama Tarihi: 05 Mart,2021